You are here

Volley MEZO en Saturnus werken samen om jeugdwerking te versterken

Volley MEZO en Saturnus werken samen om jeugdwerking te versterken

/

geert vekeman

VLAVO moet een begrip worden in de volleybalwereld van Zuid-Oost-Vlaanderen, Zottegemse en Michelbeekse volleybalclubs gaan samenwerken!
Volley Saturnus Michelbeke en Volley MEZO Zottegem slaan de handen in elkaar om hun jeugdwerking te verstevigen.
Beide clubs behouden hun stamboeknummer. De jeugd werkt samen onder de naam VLAVO Michelbeke-Zottegem.

De kern van beide  besturen bestaande uit Joris Tronquo (vz), Jean-Paul Van Herreweghe (secretaris) – Mezo en Karel Van Den Berge(vz), Sonia Van Cauwenberghe (secretaris) -Saturnus hebben de  afgelopen maanden  veel nagedacht, samengezeten en gebrainstormd over de toekomst van de clubs.  “Wat kunnen wij voor hen ( spelers – en speelsters) betekenen in hun volleybalcarrière? Hoe kunnen wij hen het best begeleiden om op sportief vlak alles te bereiken wat zij willen? Hoe kunnen we hen nog meer volleybalplezier aanbieden vertelt VZ Joris Tronquo van Mezo.
“En ja, de vele vergaderingen hebben hun vruchten afgeworpen! We worden groter, we worden aantrekkelijker, we worden dynamischer…We worden Vlaamse Ardennen Volley Michelbeke – Zottegem, kortom VLAVO!”
Een samenwerking tussen twee clubs (Volley MEZO Zottegem en Saturnus Michelbeke) die reeds meer dan 56 jaar actief zijn in het volleybal en die nu de krachten bundelen in het belang van enerzijds het volleybal in de regio en anderzijds zijn jeugd-en promoleden.
We hebben een ambitieuze samenwerking op touw gezet met één doel: al onze leden de best mogelijke opleiding geven om een zo hoog mogelijk niveau te bereiken!”
Wat wil men bereiken met deze samenwerking?

  • Betere trainingen onder leiding van toptrainers.
  • Meer ploegen in competitie laten aantreden en meer speelgelegenheid geven aan onze leden, ieder op zijn niveau.
  • Trainers zullen verplicht interne clinics volgen, gegeven door toptrainers uit de regio.
  • Extra trainingen, thematrainingen, kerst- en zomerstages, zomerkampen… allemaal om jullie nog meer volleybalplezier te laten beleven!
  • Een damesploeg op nationaal niveau, Saturnus Michelbeke, als speerpunt van de nieuwe samenwerking. Het is geen fusie.
  • VLAVO start ook met een herenploeg in Promo 3.
  • Een nieuwe naam wil ook zeggen: een nieuw clublogo, nieuwe clubkleuren, nieuwe uitrusting, een nieuwe website en sociale media.

Men wil een ambitieuze club worden met sportieve uitdagingen, waar al de leden centraal zullen staan! 
De voorbereidingen naar het seizoen 2024-2025 zitten op kruissnelheid!
We willen jullie op regelmatige basis op de hoogte brengen wat betreft ploegindelingen, trainingsmomenten, training- en wedstrijdlocaties etc en ga alvast een kijkje nemen op onze nieuwe website.
Mochten jullie nu reeds vragen, opmerkingen of bedenkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. (via info@vlavo.be)
Dat 2024 een mooi jaar mag worden, een nieuw begin vol sportieve uitdagingen!
Sportieve groeten
Bestuur Volley MEZO